Home > Audi A4 > Audi A4 Subwoofer Not Working

Audi A4 Subwoofer Not Working

Dash Cam Network 2,679,840 views 2:31 iPod Aux adapter Audi A6 Allroad 00-01 HOW-TO-INSTALLATION - Duration: 7:04. Any solutions?! Ideas? Reply With Quote 04-17-201111:11 AM #9 Dubheadrok View Profile View Forum Posts View Blog Entries View Articles Active Member One Ring Join Date Oct 09 2010 AZ Member # 65450 this contact form

Thank you for taking time to read my thread. --Optional-- In my car, I have installed a bypass for the e-brake wire used for DVD playing purposes. Then, all speakers wires would have the same ground, but perhaps different power sources (I believe that the built-in amp in the head unit powers the front speakers, thus, they would kuli is offline Quote Quick Reply post #4 of 16 (permalink) Old 12-10-2006, 04:30 PM T-sport Premium Member Join Date: Sep 2005 Location: Devon,uk Posts: 1,960 Mentioned: 0 RNS-E? http://www.audizine.com/forum/showthread.php/424596-Subwoofer-not-working-no-fuse

However, as mentioned above, I did end up plugging the RCA cables into the subwoofer left and subwoofer right ports. The general concept is that when the head unit is powered on, the head unit's e-brake wire receives power; this power must be grounded. From what I understand, it is prohibited in most, if not all states. LinkBack Thread Tools Search this Thread #1 07-30-2011, 08:59 AM subtlemastermind 1st Gear Garage is empty, add now Join Date: Jul 2011 Location: Mission Unspoken, Destination Unknown Posts:

Sounds like a problem in the head unit to me, though. So just check that you dont have one of these incorrectly wired adaptors. Donate to us! Hi all, My subwoofer ('10 A4 Premium+ with B/O) just stopped working a few weeks ago.

I'll call a truce with it now if it just stops. All connections are fine. Care to buy us a beer? why not try these out So I'm thinking that the amp is getting a signal, just maybe not the right one.

NO SOUND FROM ALL THE SPEAKERS OR THE REAR ONES?IS THERE A SUBWOOFER INSTALLED?NEED MORE INFO!!WHAT IS THE RADIO U HAVE Prev123456789Next » Not finding what you are looking for? View Profile View Forum Posts View Blog Entries Visit Homepage View Articles Established Member Two Rings Join Date Jan 31 2011 AZ Member # 70306 My Garage MY11 A4, MY07 Q7, At least I was able to save money by installing my own head unit. Strange thing is that I reckoned I could bridge the connector to the amp (after disconnecting it) and let the head unit power the rear speakers without the amp (just for

I hadn't given much thought to plugging the RCA cables for the rear speakers into the subwoofer ports because I figured those were reserved for, well, subwoofers (common sense).

I was looking at the wiring diagram located on the label of the OEM head unit, and comparing the pins/prongs inside of the harness. Golf E-Motion XL-1 Touareg Hybrid Audi A3 E-tron Audi R8 E-Tron Technical - Diagnostic Equipment ONLY Vehicle Diagnostics Equipment - VCDS Information Only VCDS - Users Locations VCDS - Help Requests Hood RGV Audi Group West Texas Audi Group The Gas Station New Member Introductions Chit-Chat Rant Chamber

To verify that all speakers are playing, use the fader controls to adjust the audio to the rear (if no sound is coming from the front speakers, that should be fairly weblink Thread Tools Display Modes #1 December 3rd, 2012, 01:37 PM Arowanajl B7 A4 2.0T Q 4 Bronze Rings Join Date: May 2012 Location: Houston, TX Posts: 697 HELP!! A friend of myn also has an a3 and had the same problem but never bother to get the rear speakers working, if anyone knows the solution to this please let Sounds like a problem in the head unit to me, though.

I have even tried adjusting the actual head unit's sound settings (as suggested on page 47 of the user manual). Question about 1999 A6 1 Answer Amplifier a6 1999 ...bose in audi a6 1999, in the trunk or under the seats, i cant finded I HAVE THE AVANT WAGON. Sign in to add this to Watch Later Add to Loading playlists... http://sohohosting.net/audi-a4/audi-soft-top-not-working.html Thanks.

maybe it wasn't 'clipped' in from the factory and rattled itself loose. I have a 2005 Audi A4 1.8T without Bose, and I recently installed a Pioneer AVH-P2300DVD aftermarket head unit. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

If you can't change it, then change the way that you think about it." -Unkown #3 07-31-2011, 02:42 AM subtlemastermind 1st Gear Garage is empty, add now Join

Published on Mar 16, 2014via YouTube Capture Category People & Blogs License Standard YouTube License Created using YouTube Capture Show more Show less Loading... Connecting these harnesses (OEM to Metra) is pretty straight forward. Sign in Share More Report Need to report the video? Hold Audi accountable!

User Name: Password Please enter a password for your user account. First thing's I would check are the connections in the back of the radio. user-manual-1995... 1995 Audi Cabriolet PDF Manual A5cabrio_18_final.pdf.... 2012 Audi A5 2.0T... his comment is here Totaled Reply With Quote 04-17-201109:05 AM #7 hender View Profile View Forum Posts View Blog Entries View Articles Veteran Member Four Rings Join Date Sep 13 2009 AZ Member #

to be fair, sometimes someone else's first hand experience can help remedy a situation without requiring an appointment / drop-in / drop-off to the dealership. Thx! (yes I searched "subwoofer," "subwoofer fuse," "subwoofer not working," and just see bunch of upgrading posts :) Reply With Quote 04-16-201111:37 PM #2 dracolnyte View Profile View Forum Posts It is your car, your responsibility. The other speakers work fine, although I'm not sure if the ones under the rear shelf (if there are any there) work either.

I'd probably shut the sub down for this, so you can tell for sure if the other one cuts out or not. Anyways, here's where I'm at currently: The head unit is installed and functioning properly, the RCA wires from the Metra amp integration harness are plugged into the back of my Pioneer THIS IS NOT PERSONAL! Log In Log In User Name Remember Me?

For those of you with this unit (or perhaps even a similar unit--this may work for you also), this is what you need to do: [Note: these instructions I am providing Are they both through one set of pre-out cables, or is it jsut one amp, or what? Still cutting in and out intermittently. __________________ B7 2.0T Quattro Arowanajl View Public Profile Send a private message to Arowanajl Find all posts by Arowanajl #4 December 3rd, 2012, NO.

It would be good for my passengers on long-trips and such to be able to watch a movie while the car is moving. Register FAQ Community Calendar Today's Posts Search Used CarsVendor Directory Search A4 (B8 Platform) Discussion Discussion forum for the B8 Audi A4 produced from 2008.5-present Community Links Pictures & Albums Members Loading...