Home > Not Working > Asus Pci Not Working

Asus Pci Not Working

Contents

plzhelpmeOct 25, 2011, 9:26 AM Best answer selected by plzhelpme. installed. When I connect the monitor-cable to onboard-vga-out i get an output and Vista x64 tells me that there is an unknown device where it finds no suitable drivers. If the motherboard fails again, then that would leave the GPU as the most likely remaining suspect. http://sohohosting.net/not-working/asus-eee-pc-f9-not-working.html

So I turned off the computer and took out the sound card. Since the only PCI-E controller is in CPU and supports up to 40 lines, there's some limitations. 1st red slot - always x16, isn't shared with other ports. 2nd red and FYI: it also has an extra cable to convert to USB2 header, but I already filled my headers as my case has 4 USB2 ports. solved Does my motherboard have pci express 1.0a or 1.1 slot? learn this here now

Pci Slot Not Working

If I've understood you right you haven't any PCI-E devices expect main graphic card and this USB controller? This seems to indicate there is something wrong going on at either end of the PCIE links.You could try putting a Celeron on your next motherboard replacement. I'll do what you said about pulling the cmos battery etc. Me2.

Join lists by observing x-value How do unlimited vacation days work? solved (The PCI Express x16 slot conforms to PCI Express 3.0 standard) HELP!! User login Username: * Password: * Create new account Request new password Copyright 2016 © Godem Online Inc.|Web and server solutions by NewTech Solutions. How To Enable Pcie In Bios What tool can measure pci express slot power consumption of gpu slot?

I will try all of what you said. Pcie Slot Not Working The sound card is working again currently. I installed the motherboard drivers etc and the video card driver. click to read more Loading...

Even though that should have been first thing I tried.(oops) BlackHawk91Oct 22, 2011, 7:57 AM Ok your welcome. Pci Express Slot Not Working Ok anyway heres my issue and many others it seems. -on board graphics work fine-turn computer off and plug vid card in (radeon hd5570 http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814102874 )-turn computer on, nothing happens. When I double click "Ethernet Controller" the window that pops up is saying that the card is installed on PCI Slot 2...when its in PCI slot 1. It could mean the gpu's bad.

Pcie Slot Not Working

Its a shame as it was a good board otherwise. http://www.sevenforums.com/hardware-devices/370811-pci-slot-not-working-asus-h97-plus-mb.html I did try my old GPU back in January or February and I don't quite remember the results. Pci Slot Not Working Tried to install an asus 8800gt on my m2v-mx with no success. Pci Express Not Working Fix I do, however, think that you doing it yourself is a great learning experience unless this is the only computer you're ever going to build.

After restarting my computer i installed the wireless card driver, but computer didn't detect anything at all. navigate here I guess I'll go for a red slot. PRECISION COMPUTERS - THE LIGHTER SIDE OF I.T. 648,154 views 9:06 Inatek PCI-E to USB3.0 Two-Port Expansion Card Review & Installation - Duration: 9:53. I'd bet money that your motherboard is just fine!! Pci Slot Stopped Working

I can't get a fan positioned to blow cool air on to it though. However when I insert the video card (NVIDIA GeForce 7900 GS 256MB DDR3 RoHS ExTreme (PV-T71P-UQE3)) I get no signal. I didn't update the drivers either because I need internet access.... ? Check This Out Rating is available when the video has been rented.

EZ plug is for additional power. Pci Express X16 Slot Not Working nothing comes up. I did try moving the GPU down but I got the same results.

Bios wont even come up..

First i couldn't load into my old XP because formatting the vista partition screwed up the boot loader etc. . Some of the screws were loose at the bottom so the mobo was not evenly tightened down. USB card was in the black 8x slot before (same problem) its now in 1x black slot. How To Test If Pcie Slot Is Working If it doesn't make any difference go back to regedit and delete the Hackflags DWORD.

I know for a fact the one of them works because it has been working flawlessly in my old Dell for the last 2 years. It showed a black screen and refused to post, like it wasn't even connected with the monitor. I know some PCI wireless cards are that way. 0 NewGuy Jul 2008 edited Jul 2008 Which card? this contact form The mobo is not grounded correctly it seems.

And I have seen someone elses cpu-z and it shows pci-e under graphic interface. Since the problem reoccurred after three weeks from swapping the motherboard out, I would say maybe two month. Again if I should post something else from the BIOS let me know. Loading...

I will keep it in mind. If you have your original motherboard CD, I'd use it first and install for all the chipsets the board supports- LAN, controllers, etc, and, yes, audio. When vid card is plugged into pci-e slot the computer wont do anything. It can be switched between PCI Gen 2.0 and PCI Gen 3.0, literally changing my PCIe slot closest to the CPU between Gen 2 and 3.

However I read that's only necessary for quad sli. He doesn't see it now. Learn more You're viewing YouTube in English (United Kingdom). EZ plug is for additional power.

Why doesn't the UK produce hazelnuts, chestnuts and walnuts, despite having suitable climatic and horticultural conditions? They were not flat on the bottom of the screw head so they were not flush with the mobo. plzhelpmeOct 22, 2011, 6:35 AM I've been reading all over the internet and I'm not seeing a clear answer any where on this issue. The first thing i did after installing vista was put in the wireless card, and install the driver for it.

Quine Anagrams! (Cops' Thread) What is this line of counties voting for the Democratic party in the 2016 elections? Having those mysteriously go bad on two motherboards is highly suspicious and could point towards either a bad GPU or bad CPU damaging them. My only idea is either the slot doesn't work/fried. If this does not work.....

I took the motherboard out and put it back in and the sound card has worked ever since! Any other ideas?